Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Goldman Sachs și-a avertizat clienții că SUA ar putea intra în incapacitate de plată

© Pixabay / Foto-RabeДенежные купюры США
Денежные купюры США - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Banca Goldman Sachs și-a avertizat clienții cu privire la riscul intrării în incapacitate de plată a SUA.
BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. Banca Goldman Sachs și-a avertizat clienții despre faptul că congresul, probabil, nu va rezolva problema plafonului datoriilor până pe 18 octombrie, fapt care poate provoca primul faliment din istoria SUA, informează de televiziune CNN.
“Se pare că congresul nu va reuși până în ultimul minut să se ocupe de problema plafonului de îndatorare și există un risc real că nu va întreprinde acțiuni necesare până la termenul limită de 18 octombrie”, se spune într-o scrisoare a economiștilor băncii, adresate clienților săi. Postul de televiziune subliniază că avertizarea a fost distribuită clienților băncii, după ce liderul minorității republicane în Senat, Mitch McConnell, a declarat în seara de miercuri că pentru evitarea primului crah al SUA, partidul lui nu se va opune prelungirii limitii datoriei de stat.
Așa cum și-a avertizat clienții Goldman Sachs, “pierderea atribuțiilor pentru contractarea noilor împrumuturi reprezintă un risc real”, însă conform aprecierilor economiștilor, acesta va fi unul de scurtă durată.
Peter Michalko - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Editoriale
Dovedit: Uniunea Europeană își bagă coada în justiția moldovenească
Administrația americană îndeamnă congresul să ridice sau să anuleze plafonul de îndatorare și avertizează că în caz contrar, deja pe 18 octombrie vor fi epuizate toate posibilitățile de a deservi angajamentele financiare.
Mai devreme, ministrul de Finanțe al SUA, Janet Yellen, a avertizat că pe 18 octombrie SUA riscă să intra în incapacitate de plată, în cazul în care congresul nu va vota pentru majorarea limitei a datoriei de stat.
Senatul examinează un proiect de lege cu privire la anularea limitelor pentru împrumuturile de stat până la finele 2022, însă mai devreme republicanii au amenințat cu blocarea aprobării inițiativei, aprobată cu ceva timp în urmă de camera reprezetanților. Aceștia se pronunță împotriva noilor inițiative socio-economice ale democraților, care presupun cheltuieli de mai multe trilioane de dolari și îndeamnă menținerea datoriei de stat în limitele anterioare.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Analize și opinii
Fost procuror: Alături de Stoianoglo trebuie să stea și Sandu
Fluxul de știri
0