Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Danemarca şi Finlanda interzic vaccinarea tinerilor cu Moderna – risc de efecte adverse

© REUTERS / Dado RuvicPfizer-BioNTech și Moderna
Pfizer-BioNTech și Moderna - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritatea daneză pentru sănătate a suspendat vaccinările anti-Covid cu preparatul ARNm de la Moderna pentru adolescenți. De asemenea, joi, şi Suedia a suspendat vaccinarea cu Moderna pentru adolescenţi şi adulţii tineri.
CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik, Doina Crainic. Şeful autorităţii daneze pentru sănătate, Bolette Söborg, a anunţat că adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani li se vor oferi de acum doar vaccinurile Pfizer, nu şi Moderna.
Vaccinare cu Moderna împotriva COVID-19 în SUA - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Internațional
Țara care suspendă încă un milion de doze de vaccin Moderna
Retragerea vaccinului Moderna este asociată cu un risc crescut de efecte secundare: miocardită (inflamație a mușchiului inimii) și pericardită (inflamație a pericardului). Copenhaga consideră că astfel de cazuri nu pot fi ignorate. În același timp, au fost efectuate studii similare în țările nordice, dar rezultatele lor nu au fost încă publicate.
De asemenea, şi Finlanda a întrerupt joi utilizarea vaccinului Moderna pentru tinerii sub 30 de ani şi copii.
„Un studiu nordic, în care au fost implicate Finlanda, Suedia, Norvegia şi Danemarca, a descoperit că tinerii de sex masculin cu vârsta sub 30 de ani care au primit Moderna Spikevax au avut un risc uşor mai mare decât alţii de a dezvolta miocardită”, a spus Mika Salminen, directorul Institutului finlandez de sănătate.
Potrivit Institutului finlandez, studiul nordic va fi publicat în câteva săptămâni, iar datele preliminare au fost trimise către Agenţia Europeană pentru Medicamente pentru evaluare.
De asemenea, utilizarea vaccinului Moderna pentru tinerii sub 30 de ani a fost suspendată în Suedia.
Fluxul de știri
0