Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țara care suspendă încă un milion de doze de vaccin Moderna

© AFP 2022 / JOE RAEDLEVaccinare cu Moderna împotriva COVID-19 în SUA
Vaccinare cu Moderna împotriva COVID-19 în SUA - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Japonia a suspendat un milion de doze suplimentare de vaccin Moderna împotriva Covid-19 după moartea a două persoane inoculate cu vaccinuri din loturile afectate și după descoperirea de noi flacoane și seringi contaminate.
BUCUREŞTI, 30 aug – Sputnik, Doina Crainic.Suspendarea livrărilor de vaccinuri Moderna, peste 2,6 milioane de doze în total, vine în contextul în care Japonia se confruntă cu cel mai grav val de Covid-19 de până acum, numărul de noi infecții depășind 25.000 pentru prima dată în această lună.
Prefecturile Gunma, lângă Tokyo, și Okinawa, în sudul țării, au raportat despre flacoane și seringi contaminate, ceea ce a condus la suspendarea a încă două loturi, în plus față de cele 1,63 de milioane de doze retrase deja săptămâna trecută, potrivit Sputnik France.
O particulă neagră a fost descoperită într-un flacon de vaccin Moderna în Gunma, a declarat un oficial al prefecturii, în timp ce în Okinawa au fost observate substanțe negre în seringi și flacoane și o substanță roz într-o altă seringă.
De asemenea, guvernul a raportat sâmbătă moartea a două persoane care au primit vaccinuri Moderna care făceau parte din loturile suspendate ulterior.
„Este puțin probabil, în opinia mea, ca infectarea cu substanțe străine să fi condus direct la decese subite. Totuşi, sunt necesare cu siguranță investigații suplimentare pentru a evalua nocivitatea dozelor în cauză”, a spus Takahiro Kinoshita, medic și vicepreședinte al Cov-Navi, un grup de informații privind vaccinurile.
Contaminarea „este o problemă serioasă” și trebuie investigată, dar, având în vedere creșterea numărului de cazuri de Covid-19, vaccinările Moderna trebuie să „continue cu măsurile de precauție adecvate”, a declarat Nicholas Rennick, un medic practicant australian de la Centrul Medical NTT din Tokyo.
vaccin coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Coronavirus
Rusia dezvoltă cel de-al șaselea vaccin anti-COVID-19
Numărul de cazuri severe de Covid-19 atinge niveluri record în Japonia, care a vaccinat complet 44% din populația sa.
Fluxul de știri
0