Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Cererea de strămutare a dosarului lui Stoianoglo a fost respinsă

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание генерального прокурора Александра Стояногло
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Colegiul penal al Curții Supreme de Justiție a respins cererea de strămutarea a dosarului lui Stoianoglo la o altă instanță.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Colegiul penal al Curții Supreme de Justiție a respins cererea avocatului lui Alexandr Stoianoglo prin care solicită strămutarea dosarului privind arestul pentru 30 de zile de la Judecătoria sectorului Ciocana la o altă instanță.
Protest în susținerea lui Stoianoglo la Judecătoria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Video
Protest în susținerea lui Stoianoglo la Judecătoria Chișinău
Informația a fost confirmată și de procurorul pe caz, Victor Furtună.

„Cererea de strămutare a dosarului a fost respinsă, respectiv demersul a rămas să fie în continuare de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana”, a declarat Furtună la ieșirea de la ședința de judecată în care se examinează plasarea în arest a lui Stoianoglo.

Potrivit acestuia, după emiterea și anunțarea acestei decizii, avocații lui Stoianoglo au solicitat recuzarea judecătorului care urma să examineze recursul acuzării. Furtună a mai spus că urmează să fie numit un alt judecător care să examineze cauza.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Judecătorii examinează solicitarea de plasare în arest a lui Stoianoglo
Victor Furtună, procurorul de caz, a precizat că astăzi expiră termenul de 72 de ore de reținere a lui Stoianoglo. Dacă până la ora 17:45 nu va fi luată o decizie de către instanță la demersul acuzării, atunci Alexandr Stoianoglo ar urma să fie eliberat din arest. Ancheta pe numele lui, însă, nu va înceta.
Fluxul de știri
0