Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Protest în susținerea lui Stoianoglo la Judecătoria Chișinău

Abonare
Câteva zeci de persoane s-au adunat astăzi la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana, unde astăzi urmează să fie examinată solicitarea procurilor privind plasarea lui Stoianoglo sub arest preventiv.
Zeci de protestatari scandează în susținerea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo în privința căruia astăzi ar urma să fie aplicată măsura preventivă de arest pentru 30 de zile, așa cum a solicitat instanței procurorul de caz.
Oamenii cer eliberarea lui Stoianoglo, care, potrivit lor, a fost reținut nejustificat.
Amintim că procurorul general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Arestarea procurorului general a provocat mai multe acțiuni de protest care au avut loc la Comrat și Chișinău.
Avocatul procurorul general suspendat, Vasile Gafton, a declarat pentru Sputnik că apărarea are probe prin care să demonstreze instanței că Alexandr Stoianoglo „nu este vinovat de ceea ce i se încriminează”.
Fluxul de știri
0