Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a depus garanții pentru eliberarea lui Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Cinci deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au depus o scrisoare de garanție pentru eliberarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a mers astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, unde cinci deputați ai fracțiunii au depus o scrisoare de garanție, cu suma prevăzută de lege transferată pe contul instanței, drept garanție personală pentru eliberarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo.
„Potrivit legii, garanția personală constă în angajamentul în scris pe care persoane demne de încredere și-l iau în sensul că, prin autoritatea lor și suma bănească depusă, garantează comportamentul respectiv al bănuitului, învinuitului, inculpatului, inclusiv respectarea ordinii publice și prezentarea lui când va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanța de judecată, precum și îndeplinirea altor obligații procesuale. Numărul garanților nu poate fi mai mic de două și mai mare de cinci”, a precizat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Sandu cere detalii despre cazul Stoianoglo și motivele care au stat la baza reținerii
Totodată, fracțiunea a precizat că garanția personală, ca măsură preventivă, se admite doar la cererea în scris a garanților și cu acordul persoanei în privința căreia se dă garanția. În context, deputații au menționat că fiecare garant depune la contul de depozit al procuraturii sau al instanței de judecată o sumă bănească între 2 500 de lei și 15 000 de lei.
© Photo : Partidul Socialiștilor din Republica MoldovaBlocul Comuniștilor și Socialiștilor a depus o scrisoare de garanție în susținerea lui Stoianoglo
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a depus o scrisoare de garanție în susținerea lui Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a depus o scrisoare de garanție în susținerea lui Stoianoglo
Totodată, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, alături de alți aproape o sută de oameni, au mers în fața sediului Judecătoriei Chișinău, sediul Centru pentru a cere eliberarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Fracțiunea a precizat că protestele vor continua astăzi și la Comrat.
Amintim că vineri, 8 octombrie, magistrații urmează să examineze solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest pe Alexandr Stoianoglo pentru 30 de zile.
Fluxul de știri
0