Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Arestul preventiv pentru Stoianoglo: Ce prevede

© Sputnik / Mihai CarausAlexander Stoianoglo
Alexander Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Alexandr Stoianoglo nu are dreptul să părăsească locuința în următoarele 30 de zile.
CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Procurorul general suspendat a primit 30 de zile arest preventiv. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana. Astfel, Stoianoglo va trebui să țină cont de restricțiile impuse de lege, în special în articolul 188 al Codului de procedură penală al Republicii Moldova. Potrivit CPP, arestarea la domiciliu constă în izolarea învinuitului în locuinţa sa, cu stabilirea unor restricţii:
interzicerea de a ieşi din locuinţă;
limitarea convorbirilor telefonice, recepţionării şi expedierii trimiterilor poştale şi utilizării altor mijloace de comunicare;
interzicerea comunicării cu anumite persoane şi primirea pe cineva în locuinţa sa.
Totodată, persoana arestată la domiciliu poate fi supusă obligaţiilor de a menţine în stare de funcţionare mijloacele electronice de control şi de a le purta permanent. La fel, Stoianoglo va trebui să răspundă la semnalele de control sau să emită semnale telefonice de control sau chiar să se prezinte personal la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată la timpul fixat.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Stoianoglo face praf guvernarea: „Ne întoarcem la statul capturat”
Supravegherea executării arestării la domiciliu se efectuează de către organul învestit. Iar termenul, modul de aplicare, de prelungire a duratei şi de atac al arestării la domiciliu sunt similare celor aplicate la arestarea preventivă.
În caz de nerespectare de către învinuit a restricţiilor şi obligaţiilor stabilite de către judecătorul de instrucţie sau instanţă, arestarea la domiciliu poate fi înlocuită cu arestarea preventivă de către instanţa de judecată din oficiu sau la demersul procurorului.
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Stoianoglo a fost întâmpinat cu aplauze la ieșirea din Judecătorie
Fluxul de știri
0