Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a felicitat-o pe Irina Rîngaci cu victoria de la Campionatul Mondial de lupte

© Sputnik / Anatolii KiriakПрезидент Молдовы Майя Санду
Президент Молдовы Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Conducerea de vârf a țării a remarcat succesele sportivelor moldovence și au venit cu mesaje de felicitare.
CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a felicitat-o ​​pe luptătoarea moldovenească Irina Rîngaci pentru victoria sa de la Campionatul Mondial de lupte de la Oslo.
"Impresionantă performanța luptătoarelor noastre la Campionatul mondial pentru seniori din Oslo! Irina Rîngaci, sportiva de numai 20 de ani din Leova, ne-a făcut mândri de țara noastră, câștigând într-o luptă acerbă prima medalie de aur din istoria luptelor libere feminine din Moldova la seniori", a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.
Totodată, șeful statului a remarcat și reușita sportivei Iulia Leorda care a luat argintul, devenind vicecampioană Mondială.
Potrivit Maiei Sandu, această victorie este o mare reușită în istoria sportului moldovenesc.
"Ele au demonstrat că imposibilul poate fi posibil prin muncă, ambiție și dedicație", mai scrie Sandu.
Președintele țării a transmis și un mesaj de felicitare familiilor tinerilor, dar și antrenorilor Andrei Chiperi, Petru Chiperi și Anatol Guidea.
Și Igor Grosu a venit cu un mesaj de felicitare în timpul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Irina Ringaci, o tânără luptătoare de doar 20 de ani a devenit Campioană Mondială pe Seniori. Este prima medalie de aur din istoria luptelor libere feminine din Moldova la seniori. Mai mult, Irina a reușit un sezon fantastic obținând 4 titluri supreme într-un an. Salut și felicit din suflet și performanța unei alte luptătoare din Moldova. Iulia Leorda a pierdut finala în fața unei sportive japoneze, dar pentru noi este o mare câștigătoare. Vicecampioana mondială vine din Republica Moldova și este de asemenea o performanță remarcabilă”, a declarat Igor Grosu.

Discursul președintelui Parlamentului s-a încheiat cu aplauze din partea deputaților.
Amintim că Campionatul Mondial de lupte 2021 se desfășoară la Oslo, Norvegia, în perioada 2-8 octombrie. Irina Rîngaci a devenit campioană mondială după ce a învins-o în finala categoriei de greutate de până la 65 de kilograme pe nipona Miwa Morikawa cu scorul de 8-6
 Irina Rîngaci - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Sport
O moldoveancă a devenit campioană mondială la lupte
Fluxul de știri
0