Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

O moldoveancă a devenit campioană mondială la lupte

© Photo : United World Wrestling Irina Rîngaci
 Irina Rîngaci - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Luptătoarea din Republica Moldova, Irina Rîngaci, în vârstă de 20 ani, a devenit campioană mondială de lupte feminine.
CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit campioană mondială după ce a luat aurul la Campionatul Mondial de lupte de la Oslo. Despre asta a anunțat Federația de Lupte din Republica Moldova pe pagina de Facebook.
Irina Rîngaci a devenit campioană după ce a învins-o pe sportiva din Japonia, Miwa Morikawa, la Campionatul mondial de lupte feminine de la Oslo, Norvegia.
La Campionatul Mondial de lupte de la Oslo a participat și luptătoarea moldoveancă Iulia Leorda care a luat argintul, devenind vicecampioană Mondială.
La 20 august anul, Irina Rîngaci a devenit campioană mondială printre tineret, după ce a învins-o cu 12-2 pe o luptătoare din India, la campionatul mondial din Rusia.
În luna mai 2021, luptătoarea a câștigat și Europenele destinate sportivilor sub 23 de ani, care a avut loc la Skopje, Macedonia de Nord, iar în aprilie Rîngaci a devenit campioană europeană la lupte printre senioare.
Fluxul de știri
0