Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Permisele de conducere moldovenești, recunoscute în Lituania: Iată de când

© Sputnik / Rodion ProcaPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Acordul cu privire la recunoașterea permiselor de conducere moldovenești în Lituania a fost semnat.
CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Acordul interguvernamental moldo-lituanian cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere a fost semnat.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Politică
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Slovenia și Turcia
Astfel, moldovenii stabiliți în Republica Lituania vor putea circula liber fără a fi supuși școlarizării și examinării suplimentare.

„Prevederile acordului vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Republica Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă”, a declarat secretarul de stat Veaceslav Dobîndă în cadrul ceremoniei de semnare, care a avut loc la Vilnius.

Trebuie precizat, vizita la Vilnius a diplomatului moldovean se desfășoară la invitația cancelarului ministerului lituanian de externe, Inga Černiuk. În cadrul vizitei a fost discutată și agenda de reforme privind implementarea Acordului de asociere și zonei de liber schimb, Summit-ul parteneriatului estic, consultări politice bilaterale, asistența pentru dezvoltare.
Автошкола - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Societate
Permisul de conducere - cum îl obții din prima fără a da mită
Fluxul de știri
0