Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Modificările la Legea cu privire la ANI au fost votate în lectură finală

© Sputnik / Mihai CarausANI
ANI - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Deputații au votat în lectură finală modificările la Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate.
CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Cu votul a 57 de deputați, au fost aprobate în lectură finală modificările la Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și Legea cu privire la declararea averii și a intereselor personale. Documentul prevede că subiecții trebuie să declare și serviciile valoarea cărora depășește zece salarii medii pe economie. Plafonul este valabil pentru fiecare categorie de servicii în parte. De asemenea, și bunurile virtuale trebuie să fie declarate.
bani - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Societate
Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 va fi modificată
Bunurile urmează să fie declarate la valoarea lor de piață. O altă modificare propusă de autorii inițiativei legislative este acordarea dreptului inspectorului de integritate de a solicita efectuarea unor expertize sau evaluări pentru determinarea valorii de piață a bunurilor supuse verificării.
Totodată, în lectura a doua a fost exclus articolul care îi permite Autorității Publice de Integritate să solicite conducerii organizației publice sau autorităților responsabile de numirea în funcție a subiectului declarării posibilitatea de suspendare din funcție a persoanelor în privința cărora s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese sau avere nejustificată.
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Politică
CC a respins cererea privind suspendarea modificărilor la Legea cu privire la Procuratură
Prevederile proiectului propun extinderea controlului averii și intereselor personale asupra soțului/soției, părinților/socrilor și copiilor persoanei supuse controlului. Dacă persoana supusă controlului se află în concubinaj sau dacă are persoane la întreținere, verificarea se va extinde și asupra averii acestor persoane. Mai mult, controlul ar putea fi extins și asupra donatorilor.
Fluxul de știri
0