Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CC a respins cererea privind suspendarea modificărilor la Legea cu privire la Procuratură

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
Curtea Constituțională a respins cererea procurorului general cu privire la suspendarea unor articole din legea cu privire la Procuratură.
CHIȘINĂU, 6 sept. - Sputnik. Curtea Constituțională a respins cererea Procuraturii Generale privind suspendarea acțiunii unor modificări la Legea cu privire la Procuratură, care au fost adoptate recent de Parlament.
”Președintele ad-interim a respins cererea depusă de procurorul general Alexandr Stoianoglo”, este menționat în comunicatul Curții Constituționale.
Instituția a menționat că decizia a fost adoptată în baza articolelor 135 alin. (1) lit. a) și 140 alin. (2) din Constituție și articolelor 4, 251, 26 din Legea cu privire la Curtea Constituțională.

Modificările la legea cu privire la Procuratură

Amintim că, pe 24 august, Parlamentul a adoptat în lectură finală mai multe amendamente la Legea cu privire la procuratură.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Politică
Procuratura cere explicații de la Consiliul Suprem de Securitate - care este motivul
Potrivit modificărilor operate, procurorul general poate fi eliberat din funcție înainte de expirarea mandatului de către președintele țării, la propunerea Consiliul Superior al Procurorilor, în cazul acordării calificativului „eșuat” de către comisia specială sau la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, în cazul adoptării de către Consiliul Superior al Procurorilor a hotărârii de aplicare a sancțiunii disciplinare de eliberare din funcție.
De asemenea, mandatul Procurorului General se suspendă în cazul pornirii urmăririi penale în privința acestuia, pe perioada urmăririi penale.
În prezent, procurorul general este numit de președinte pentru un mandat de șapte ani, fără posibilitatea întreruperii înainte de termen a acestuia.
Fluxul de știri
0