Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Date alarmante privind situația epidemică din țară: Localitățile aflate sub Cod Roșu

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
De la o săptămână la alta se înregistrează tot mai multe cazuri de COVID-19. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut cu 12 la sută, comparativ cu acum două săptămâni.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță date tot mai alarmante privind situația epidemică din țară. Astfel, în ultimile șapte zile, incidența a fost de 220 de cazuri la 100 de mii de persoane, cu o creștere de 12%, comparativ cu datele de acum două săptămâni. Totodată, în municipiul Bălți este cea mai alarmantă situație din țară, unde se înregistrează 505 cazuri la 100 de mii de persoane.
În stânga Nistrului incidența este de 359 de cazuri la 100 de mii de persoane, iar în Capitală - 309 cazuri la 100 de mii de persoane.
Sub incidența Codului Roșu cade și raioanele Sângerei și Edineț, unde se înregistrează peste 250 de cazuri de COVID-19 la 100 de mii de persoane.
Totodată, conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății, niciun raionul nu se află sub Cod Verde.
Doar raioanele Dubăsari, Cantemir, Ocnița, Orhei și Ceadâr-Lunga se află sub alertă de Cod Galben, înregistrând o incidența de până la 99 cazuri la 100 mii de persoane, iar celelalte raioane sunt sub Cod Portocaliu.
Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Coronavirus
Moldova a trecut pragul de 300 de mii de cazuri de COVID-19: Câte s-au înregistrat astăzi
Datele Ministerului Sănătății mai arată că de la începutul campaniei de vaccinare, în Moldova au fost administrate 1 417 312 doze de vaccin împotriva COVID-19. Potrivit autorităților din sănătate, acoperirea națională cu o doză constituie 24,11%, iar cu schemă completă – 23,12%.
Totodată, cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în municipiul Chișinău, urmat de raionul Soroca, Dubăsari și Orhei.
La polul opus se află raioanele Leova și Sângerei, dar și UTA Găgăuzia, unde este cea mai joasă rată de imunizare. Datele mai arată că tinerii între 18 și 29 de ani au o reticență la vaccinarea împotriva COVID-19.
„Prin vaccinare se reduce riscul de infectare și de transmitere a infecției. Mai mult, se reduce considerabil riscul de spitalizare și de deces. Populația ar trebui să conștientizeze că varianta Delta este cu mult mai contagioasă și provoacă forme grave ale bolii, care evoluează foarte rapid. Îndemnăm populația să fie vigilentă, iar la primele simptome să apeleze medicul de familie sau serviciul 112, astfel încât, să fie inițiat tratamentul cât mai rapid”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu.
Conform datelor, în ultima săptămână, cei mai mulți dintre cei bolnavi au făcut o formă ușoară, fiind urmați de pacienții cu forme medii (10,3%) și forme grave (7,8%). Totodată, de la începutul pandemiei, 6 901 persoane au decedat din cauza complicațiilor date de COVID-19. Din numărul total de decese, 81,5 la sută au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, iar dintre acestea, 51,8% erau în rândul femeilor.
Майя Санду и Франк-Вальтером Штайнмайером посадили дерево в Ботаническом саду - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Editoriale
Pentru "dragostea" lor, occidentalii cer să le dăm cel mai de preț lucru
Fluxul de știri
0