Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Producătorii agricoli din raionul Dubăsari vor fi scutiți de TVA

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaRecoltare
Recoltare - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Guvernul a aprobat simplificarea procedurii de transportare a produselor agricole din localitățile din estul țării.
CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Producătorii agricoli care au în proprietate terenuri amplasate după șoseaua Rîbnița – Tiraspol vor fi scutiți de TVA. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Cabinetul de Miniștri a completat în acest sens Regulamentul privind transportarea mărfurilor din localitățile de est ale țării prin posturile vamale interne de control.
”Decizia adoptată de Executiv deschide un coridor verde prin posturile vamale interne pentru fermierii și producătorii agricoli din satele din raionul Dubăsari”, este precizat în comunicatul Executivului.
Plăcuțe de înmatriculare a vehiculelor - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Politică
Problema numerelor transnistrene, discutată la sediul Misiunii OSCE de la Chișinău
Proiectul prevede scutirea de plata TVA a producătorilor agricoli din satele Molovata Nouă, Cocieri, Doroțcaia, Pohrebea, Coșnița și Pârâta cu condiția prezentării în original a certificatului eliberat de primăria localității, care să ateste deținerea terenurilor în posesie, cu indicarea suprafeței acestora, precum și a actului în original, eliberat în modul stabilit de Consiliul raional Dubăsari privind cantitatea producției prognozate de a fi recoltată.
De precizat că, până în prezent, producția agricolă obținută de persoanele fizice sau juridice de pe terenurile amplasate în partea de est a drumului M4 Tiraspol-Rîbnița, era supusă controlului și impozitată ca fiind producție agricolă de import.
Fluxul de știri
0