Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețurile la carburanți au luat-o razna: ANRE a stabilit un nou plafon

© Sputnik / Mihai CarausBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șoferii au motive serioase de îngrijorare – vor cumpăra benzina cu aproape 21 de lei litrul, iar pentru un litru de motorina vor scoate din buzunar aproape 18 lei.
CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. ANRE a stabilit noi prețuri maxime de referință la produsele petroliere.
Astfel, prețul maxim la benzina cu cifra octanică 95 este de 20,98 lei, creșterea față de ziua precedentă fiind de 14 bani. Litrul de motorină se scumpește cu tocmai 17 bani, ajunând la prețul de 17,84 lei.
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
ANRE și Consiliului Concurenței ar putea fi comasate – detalii
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0