Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimbări în Poliția de Frontieră: Guvernul a aprobat un Plan de acțiuni

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Guvernul a aprobat astăzi Planul de acțiuni pentru anii 2021-2023 privind implementarea Strategiei naționale de management integrat al frontierei de stat.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Miniștrii au aprobat Planul de acțiuni pentru anii 2021-2023 privind implementarea Strategiei naționale de management integrat al frontierei de stat. Astfel, conform documentului, urmează să fie consolidată securitatea frontalieră și facilitată trecerea hotarelor.
Potrivit membrilor Guvernului, printre priorități se numără prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, eficientizarea acțiunilor statului în domeniul migrației, precum și dezvoltarea cooperării interinstituționale și internaționale pentru asigurarea securității frontaliere. Totodată, documentul prevede activități de formare profesională a angajaților din sistem, inclusiv prin realizarea schimbului de experiență în cadrul misiunilor internaționale și instruirea acestora în baza unor programe speciale.
Căsătorie - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Guvernul a decis ieftinirea unor servicii oferite de ASP: Căsătoriile - gratuite
Totodată, în cadrul Planului de acțiuni, urmează ca Poliția de Frontieră să fie dotată cu echipamente moderne, să fie îmbunătățite condițiile de muncă și pachetul social pentru personal și modernizarea infrastructurii punctelor de trecere a frontierei de stat.
De asemenea, se propune micșorarea timpului de vămuire a mărfurilor, precum și automatizarea procedurilor de control la trecerea frontierei, prin implementarea unui sistem electronic de management al rândurilor. Documentul mai prevede și acțiuni ce vizează controlul și patrularea comună la frontiera moldo-română și cea moldo-ucraineană.
Realizarea planului aprobat va costa circa 270 de milioane de lei.
Sobă - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Societate
Faceți rezerve de lemne: deficit de gaze naturale în Moldova
Fluxul de știri
0