Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fost ministru al Justiției: Este în joc independența Procuraturii, nu Stoianoglo

© Sputnik / Rodion ProcaFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Ex-ministrul Justiției a venit cu o reacție la evenimentele în urma cărora a fost reținut și suspendat din funcție procurorul general, Alexandr Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Fostul ministru al Justiției Fadei Nagacevschi consideră că tot ceea ce s-a întâmplat marți, 5 octombrie, nu este un joc politic în jurul lui Stoianoglo, ci în jurul Procuraturii Generale.
”Da, anume independența procuraturii e în joc și nu Stoianoglo”, a subliniat el într-o postare pe rețelele de socializare.
Nagacevschi a dat o înaltă apreciere curajului cu care Stoianoglo apără independența Procuraturii, menționând că ”PG a deconspirat fața cu iz de dictatură a politicului, dar și nimicnicia politicienilor, care, de dragul unei pretinse ,,victorii” de scurtă durată” și că toată această ”operațiune” este un eșec.
El consideră că politicienii de la putere ”au ciopârțit legislația, au ,,capturat” antidemocratic instituții, s-au asociat cu unele dintre cele mai toxice persoane pe care tot ei le declarau ca fiind parte a sistemului capturat în 2019”.
În opinia fostului ministru al Justiției, tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă în jurul lui Stoianoglo l-a convins încă o dată că Stoianoglo ”este unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun PG din istoria RM”.
Reținerea lui Stoianoglo a avut loc după ce procurorul Anticorupție Victor Furtună a dispus urmărirea penală pe numele procurorului general, Alexandru Stoianoglo.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Dodon: Se încearcă un control extern asupra instituțiilor statului
Procurorul Anticorupție Victor Furtună a pornit urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo în urma deciziei de marți a Consiliului Superior al Procurorilor prin care Furtună a fost desemnat pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea lui Lilian Carp, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președinte al Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică vizând pretinsele acțiuni ilegale comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.
Fluxul de știri
0