Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serviciul Vamal din Odessa, despre anularea interdicției mașinilor cu numere transnistrene

© Sputnik / Юлия Сорокопудplăcuțe neutre
plăcuțe neutre - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Abonare
Informațiile despre amânarea interdicției de admitere la circulația internațională a vehiculelor din regiunea transnistreană a Moldovei „au fost postate din greșeală”.
CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Serviciul Vamal din Odessa a respins astăzi informațiile potrivit cărora Ucraina a decis să amâne interdicția de intrare a mașinilor cu numere transnistrene de la 1 septembrie 2021 la 10 ianuarie 2022.
„Informațiile privind amânarea interzicerii admiterii la participarea la traficul rutier internațional al autoturismelor din regiunea transnistreană a Moldovei, care nu au plăci de înmatriculare neutre, au fost plasate din greșeală”, se arată pe pagina oficială a Serviciului Vamal din Odessa.
La 28 august, s-a anunțat că Ucraina a decis să amâne interdicția de intrare a mașinilor cu numere transnistrene de la 1 septembrie 2021 la 10 ianuarie 2022.
Amintim că Moldova a interzis pentru prima dată mașinilor cu înmatriculare transnistrene trecerea frontierei cu Ucraina la începutul anului 2020. Ca răspuns, autoritățile transnistrene au promis să interzică vehiculelor cu număr moldovenesc să traverseze secțiunea transnistreană a frontierei moldo-ucrainene. După aceea, Moldova a ridicat interdicția.
Fluxul de știri
0