Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Obscurantismul moldovenilor ”omoară” medicii

© Inquam Photos / Virgil SimonescuSpital
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Potrivit sociologului, o parte din populație crede că coronavirusul a fost inventat de mafia globală pentru a câștiga miliarde.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Sociologul Victor Mocanu și-a împărtășit impresiile despre activitatea medicilor care tratează pacienții infectați cu COVID și a vorbit despre cele două tabere în care dolarul american a împărțit societatea moldovenească.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Coronavirus
China anunță apariția unui nou ”virus x”

"Este vizibil că medicii sunt deja foarte obosiți. Pot confirma acest lucru din observațiile mele deoarece am trecut prin coronavirus în aprilie. În spital am văzut infirmiere, doctori și asistente medicale care, oprindu-se pentru cinci minute, adormeau din mers. Deja atunci ei erau foarte obosiți și aveau nevoie de odihnă și concediu", a declarat președintele Asociației Sociologilor și Demografilor, Victor Mocanu, în studioul Sputnik Moldova.

În opinia lui Mocanu, populația a văzut o scădere a incidenței în mai-iunie. O cincime din populație și-a administrat vaccinul, hotărând că el îi va salva de toate necazurile, iar virusul va fi dat uitării. Însă după ce oamenii care au primit două doze de vaccin au început să se îmbolnăvească cu noile tulpini de coronavirus, mulți dintre ei au pierdut încrederea în faptul că coronavirusul ar putea fi depășit.
"O parte din populație crede că coronavirusul a fost inventat de mafia globală pentru a câștiga miliarde. Faptul este că populația Moldovei a început să gândească în acest fel încă din anii 90, în timpul tranziției către capitalism, în care pe primul loc nu sunt inițiativa și munca cinstită, ci dolarul american ", consideră expertul.
Mocanu a conchis că această parte a populației este convinsă că, ghidându-se de principiul capitalismului ultraliberal sălbatic - de a câștiga dolari pe orice căi - conducătorii lumii sunt gata de orice crimă. De aici și noile tulpini care îi fac mai bogați și mențin populația într-o frică constantă.
Fluxul de știri
0