Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

China anunță apariția unui nou ”virus x”

© Sputnik / Денис Асланов / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Experții chinezi îndeamnă omenirea să fie pregătită pentru apariția unui nou virus.
CHIȘINĂU, 5 octombrie - Sputnik. Într-o luare de cuvânt la Forumul pentru știință şi tehnologie în societate de la Kyoto, șeful Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, Gao Fu, a sugerat că omenirea se va confrunta neapărat cu un nou virus în viitor.
Вид на зараженную коронавирусом клетку под микроскопом - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Studiu: Mutații covid rezistente la anticorpii naturali și la cei dobândiţi post-vaccin
În acest sens, Gao Fu a îndemnat să fie respectate anumite principii de interacțiune în scopul pregătirii unor măsuri de contracarare.
"Lumea se confruntă nu numai cu pandemia de coronavirus, ci și cu o serie de alte probleme, cum ar fi infodemia, când informațiile relevante se împletesc cu dezinformarea. Acest lucru dă naștere la multe zvonuri și probleme care trebuie soluționate", citează RIA Novosti din discursul specialistului.
El a subliniat între altele că în viitor lumea se va confrunta cu siguranță cu așa-numitul virus X, ale cărui caracteristici sunt încă necunoscute nimănui și care ar putea apărea oriunde și oricând.
„Pentru viitorul umanității, este necesar să lucrăm împreună la soluționarea problemei. În acest sens, propun ”principiul celor patru C”: cooperare, competiție, comunicare și schimb de informații și, în cele din urmă, coordonare, uneori și cu părți terțe", - a subliniat expertul.
Dintre principiile enumerate mai sus el a evidențiat schimbul de informații, deoarece anume schimbul deschis de informații din partea Chinei le-a permis oamenilor de știință din întreaga lume să înceapă dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului într-un timp atât de restrâns.
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Rusia
Murașko a anunțat eliminarea barierelor în calea recunoașterii „Sputnik V” în OMS
Forumul anual de la Kyoto pentru știință şi tehnologie în societate, la care participă în mod tradițional reprezentanți ai guvernelor, lideri ai companiilor și șefi ai centrelor de cercetare din diverse țări, a început sâmbătă în format online în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului. Înainte de pandemie, el se desfășura anual în orașul japonez Kyoto.
Fluxul de știri
0