Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Agriculturii nu exclude scumpirea produselor de panificație

© Sputnik / Miroslav Rotarisupermarket
supermarket - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Viorel Gherciu susține că în următoarea perioadă ne putem aştepta la scumpirea produselor de panificaţie.
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Ministrul agriculturii susține că prețul pâinii ar putea crește în pofida faptului că în acest an avem o bună recoltă de cereale. Despre asta, Viorel Gherciu a declarat în cadrul unei emisiuni la postul TVR.
"Avem un an foarte bun la recolta de cereale şi cât nu ar părea de paradoxal, dar preţul a crescut. Explicaţia este următoarea: preţurile au crescut semnificativ la majoritatea imputurilor şi această creştere a preţurilor în lanţ, bineînţeles, până la urmă, are un impact asupra sinecostului de producere. Şi majorarea preţului la gazul natural, motorină, majorarea preţului la fertilizanţi, toate acestea duc, evident, şi la scumpirea în lanţ a produselor de panificaţie", a spus Viorel Gherciu.
Potrivit ministrului, din cauza scumpirilor în lanț a celorlalte produse se așteaptă și o creștere suplimentară a costului pâinii.
"Probabil (am putea asista la noi majorări), nu este exclus. Totul depinde care va fi evoluţia preţurilor la celelate imputuri sau tot ce stă la baza preţului de producere", a spus ministru.
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Cine va beneficia de subvenții după scumpirea gazului
Fluxul de știri
0