Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Murașko a anunțat eliminarea barierelor în calea recunoașterii „Sputnik V” în OMS

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Abonare
Toate barierele în calea recunoașterii vaccinului Sputnik V în OMS au fost eliminate, a anunțat ministrul rus al Sănătății.
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Toate barierele în calea recunoașterii vaccinului Sputnik V în OMS au fost eliminate, rămân unele proceduri administrative, a declarat jurnaliștilor ministrului Sănătății al Federației Ruse Mihail Murașko, în urma unei întâlniri cu reprezentanți ai SUA la Geneva.
„Poziția Rusiei cu privire la înregistrarea și promovarea vaccinului rus Sputnik V a fost pe deplin auzită. <...> Acum este necesar ca firma care se ocupă de înregistrarea vaccinului la sediul OMS să semneze o serie de documente și să furnizeze documente suplimentare", a spus el.
Potrivit ministrului, directorul general al organizației, Tedros Ghebreyesus, a confirmat că nu există obstacole în „lucrările ulterioare”. Cei doi s-au întâlnit ieri.
Murașko a adăugat, de asemenea, că Statele Unite sunt interesate de recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare și că se pot aștepta progrese în această direcție.
Acum în Rusia există cinci vaccinuri împotriva COVID-19. Primul este Sputnik V, creat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie „Gamalei”, este utilizat pe scară largă pentru imunizarea în masă. A fost aprobat în 70 de țări.
De asemenea, rușii au acces la „EpiVacCorona”, elaborat de centrul „Vector”, și „KoviVak”, elaborat de Centrul „Ciumakov” al Academiei de Științe din Rusia.
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Coronavirus
„Sputnik V” va primi finanțare pentru efectuarea studiilor clinice la adolescenți
Pentru revaccinare, se recomandă Sputnik Light - o versiune ușoară a Sputnik V, care prevede o singură injecție a medicamentului. În plus, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat recent EpiVacKoron-N - conține același ingredient activ ca în EpiVacKorona, dar acestea sunt sintetizate în moduri diferite.
În luna iulie, autoritatea de reglementare a eliberat, de asemenea, o autorizație pentru studiile clinice ale medicamentului Institutului de cercetare a vaccinurilor și serurilor din Sankt Petersburg al Agenției Federale Biomedicale.
Fluxul de știri
0