Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Expert economic: Pentru PAS, indicele bunăstării este sporirea împrumuturilor externe

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Economistul Viorel Gîrbu și-a exprimat opinia cu privire la vizita misiunii FMI în Moldova, comparând-o cu vizita unui medic la pacient.
CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Vizita misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) este un semnal negativ, deoarece ea poate fi comparată cu vizita unui medic care evident nu vine la o persoană sănătoasă, la fel cum FMI nu vine în țări în care totul este în regulă. Opinia a fost exprimată de expertul economic Viorel Gîrbu în studioul Sputnik Moldova.
„Dacă FMI a venit în Moldova, aceasta înseamnă că în țara noastră există probleme pe care nu suntem în stare să le soluționăm și pentru aceasta avem nevoie de ajutorul partenerilor externi. Fără îndoială, cred că acordul va fi semnat, întrucât guvernul moldovenesc și elita conducătoare sunt reprezentate de un partid care are majoritate în Parlament și care este orientată spre obținerea a cât mai multe împrumuturi pe principiul „cu cât mai mult, cu atât mai bine", consideră expertul.
FMI - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Expert: Vizita FMI nu este întotdeauna un semn bun
În concluzie, Girbu a menționat că, pentru partidul de guvernământ, împrumuturile externe sunt un indice al prosperității și al faptului că își desfășoară corect politicile, prin urmare nu vor exista probleme cu semnarea acordului între Moldova și FMI.
Fluxul de știri
0