Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat „Pandora Papers”

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaЗаместитель руководителя администрации президента РФ - пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Заместитель руководителя администрации президента РФ - пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков  - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Peskov: „Pandora Papers” nu dezvăluie ascunse în anturajul lui Putin
CHIȘINĂU, 4 oct - Spuntik. Kremlinul nu a observat nimic special în „Pandora Papers”, a declarat reporterilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului.

„Dacă este să fim sinceri, nu am văzut nicio bogăție ascunsă în anturajul lui Putin”, a subliniat el, fiind citat de RIA Novosti.

Peskov a adăugat că Moscova cunoaște de activitatea acestei organizații și știe de unde obține informații.
El a menționat de asemenea că nu există niciun motiv pentru verificări, deoarece toate acestea sunt declarații nefondate.
Anterior, Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), finanțat, în special, de unul dintre fondurile lui George Soros, a publicat așa-numitul dosar Pandora (Pandora Papers), care se referă la implicarea unor lideri mondiali în schemele offshore.
Materialele prezintă peste 35 de politicieni actuali și foști, precum și peste 300 de oficiali din aproximativ o sută de țări. În același timp, Statele Unite au fost numite cel mai mare paradis fiscal.
Autorii au numit această investigație cea mai mare dezvăluire făcută de ei vreodată a secretelor financiare. ICIJ a menționat că în materialele difuzate de această organizație înglobează reportaje a peste 600 de jurnaliști din 117 țări și peste 11,9 milioane de informații obținute în urma scurgerii de informații.
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Analize și opinii
„Pandora Papers”: Plahotniuc a transferat milioane de euro printr-un offshore neozeelandez
Fluxul de știri
0