Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guvernul Japoniei - demisie in corpore

© REUTERS / POOLYoshihide Suga
Yoshihide Suga - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Guvernul Japoniei condus de prim-ministru Yoshihide Suga a demisionat in corpore.
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Guvernul nipon condus de premierul Yoshihide Suga a demisionat în componență deplină, potrivit agenției de știri Kyodo.
La începutul lunii septembrie, Suga, care a devenit prim-ministru în septembrie 2020, și-a anunțat că nu va candida pentru funcția de lider al partidului, ceea ce a însemnat efectiv demisia sa din funcția de șef al Cabinetului de la Tokyo.
Fumio Kishida, care a fost ministru de Externe în perioada 2012-2017 în guvernul lui Shinzo Abe, a câștigat miercuri alegerile în partid. Luni, ambele camere ale parlamentului japonez vor vota un nou prim-ministru, care va numi apoi miniștrii săi de Cabinet.
Șeful guvernului japonez este ales cu majoritate de voturi din candidații prezentați de partide. De regulă, aceștia sunt liderii partidelor. Astfel, șeful partidului cu majoritatea locurilor în parlament devine prim-ministru. Acum un astfel de partid este Partidul Liberal Democrat, adică Fumio Kishida va deveni cel de-al 100-lea prim-ministru al Japoniei.
Politicianul intenționează să formeze oficial un nou Cabinet în cursul zilei de luni. Selecția candidaților pentru funcții de ministru a fost finalizată în weekend. Hirokazu Matsuno va deveni secretar general al Guvernului.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Rusia
Putin a calificat absența unui tratat de pace cu Japonia ca nonsens
Trei persoane vor trece din Guvernul anterior la noul Cabinet: ministrul de Externe, Toshimitsu Motegi, și ministrul Apărării, Nobuo Kishi, își vor păstra posturile, iar Koichi Hagiuda, care a condus Ministerul Științei și Educației, va deveni ministru al Economiei, Comerțului și Industriei.
Fluxul de știri
0