Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ceban, îngrijorat de situația epidemică: Vom activa secții noi de COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Primarul Capitalei se arată îngrijorat de situația epidemică din Capitală și susține că vor fi activate blocuri și secții noi COVID-19 în cadrul spitalelor municipale.
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Numărul de cazuri noi de COVID-19 crește de la o zi la alta, iar spitalele cu greu mai fac față fluxului mare de pacienți. În context, edilul-șef al Capitalei și-a exprimat îngrijorarea față de situația dată și a precizat că vor fi activate secții noi de COVID pentru ca medicii să poată trata toți pacienții.
„În spitalele municipale astăzi sunt internate 929 de persoane (adulți și copii), confirmate cu COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă sunt 44 de persoane”, a precizat primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Ion Ceban a menționat că locurile din secțiile de Terapie intensivă sunt la limită. Astfel, se analizează opțiune de a suplimenta locurile din spitale.
„Cel mai probabil vom activa un bloc COVID-19 în spitalul ,,Sfânta Treime”, inclusiv cu 30-32 paturi ATI. Totodată, vom activa o secție COVID-19 pentru tratamente paliative la suspecți sau confirmați cu coronavirus, dar și la Spitalul Clinic Municipal nr. 4”, a mai scris Ceban.
Primarul a mai adăugat că în prezent, în Capitală, doar spitalul ,,Gheorghe Paladi” încă nu este activat ca spital COVID-19 și a precizat că la necesitate și această instituția medicală va fi activată pentru tratarea pacienților cu noul tip de coronavirus.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Coronavirus
Unde putem călători cu certificatul de vaccinare emis de autoritățile din Moldova
În context, Ceban a venit și cu o atenționare către directorii de spitale pentru a verifica mentenanța rețelelor electrice, astfel pentru a se respecta regulile antiincendiare.
„Anterior am remis și două scrisori către IGSU pentru a asigura în regim non-stop un echipaj de pompieri la Centrul COVID de la Moldexpo, din motive de siguranță și protecție antincendiară. În aceste situații deloc ușoare, inclusiv pentru medici, pe care este pusă în prezent cea mai mare presiune, pe la spitalele municipale, inclusiv la Centrul COVID de la Moldexpo avem controale inopinate”, a mai precizat primarul.
Fluxul de știri
0