Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Unde putem călători cu certificatul de vaccinare emis de autoritățile din Moldova

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a actualizat lista țărilor care recunosc certificatele de vaccinare emise de autoritățile nostre și în care moldovenii pot circula liber cu acest document.
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Ministerul de Externe a publicat informația actualizată privind recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de autoritățile din Moldova. Astfel, Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare cu țările precum Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia.
Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Societate
Categoriile de clienți exceptați de la prezentarea certificatului COVID-19 în restaurante
Totodată, Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia și Italia au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, dar aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din țara noastră.
Este de menționat și faptul că Republica Moldova a expediat demersuri prin canale diplomatice ministerelor afacerilor externe din Polonia, Marea Britanie, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Armenia și Uzbekistan pentru a solicita recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de autoritățile moldovenești.
Ministerul de Externe îndeamnă populația care intenționează să plece în străinătate să se informeze din timp și din sursele oficiale despre regulile de traversare a frontierei altor state.
Fluxul de știri
0