Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Cursul Moldovei către NATO dăunează intereselor naționale

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Observatorul militar Aleksandr Hrolenko a apreciat aspirațiile Chișinăului de a se integra în NATO.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Expertul militar a vorbit despre aspirațiile Chișinăului de a se integra în NATO.
„Cursul armatei moldovenești către NATO a fost conturat în urmă cu mulți ani. Chișinăul tinde în permanență să intre în această organizație, precum și în Uniunea Europeană. Documentele corespunzătoare au fost deja semnate și până în 2023-24 au fost convenite toate acțiunile comune: participarea la exerciții, instruirea personalului în instituțiile de învățământ NATO și acțiuni de politică externă, inclusiv posibile operațiuni de menținere a păcii", a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova expertul militar rus Aleksandr Hrolenko.
El a menționat că astfel de operațiuni au fost practicate recent la un exercițiu din regiunea Herson, la care au participat cadre militare moldovenești, care își îmbunătățesc acum calificările la centrul special NATO din România.
„Chișinăul, acționând în interesul Statelor Unite și al NATO, dăunează propriilor interese naționale, deoarece cele cinci milioane de dolari primite pentru întărirea armatei moldovenești sunt doar echivalentul costului a jumătate de tanc modern”, a remarcat observatorul militar.
„Acest lucru este minuscul pentru armata moldovenească, în ciuda faptului că poate fi comparat cu o brigadă de arme combinate de 6-7 mii de militari. Acest curs spre NATO nu promite nici reînarmarea, nici consolidarea capacității de apărare. Timp de două decenii, NATO nu a adus statelor baltice niciun singur avion sau tanc propriu", a concluzionat Hrolenko.
Fluxul de știri
0