Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

O nouă ediție a concursului „Tu ești super!” din sezonul cinci

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi se desfășoară o nouă ediție a concursului muzical „Tu ești super!” din sezonul jubiliar.
În sezonul jubiliar al competiției vocale „Tu ești super!” a participat Maria Șumeiko din Republica Moldova. Moldoveanca noastră a evoluat chiar în primul show din sezonul cinci.
Cu toate acestea, concursul este întotdeauna o ocazie care dictează rezultatul final. Din păcate, nota maximă nu i-a asigurat Mariei accesul la următoarea etapă a competiției.
În acest an regulile concursului „Tu ești super!” s-au schimbat puțin: în sezonul jubiliar în continuare participă copii din familii adoptive, internate și orfelinate. Dar în acest an împreună cu ei pe scenă vor evolua în premieră copii din familii numeroase, cu cinci sau mai mulți copii. În total, în sezonul cinci vor evolua 51 de concurenți. În proiect sunt implicate patru țări: Rusia, Belarus, Moldova și Uzbekistan.
Din componența juriului iarăși fac parte compozitorul Igor Krutoi, liderul trupei rock "Night Snipers" Diana Arbenina, muzicianul și actorul Alexei Vorobiov, precum și cântăreața și compozitoarea Irina Dubțova, care i-a îndemnat pe tinerii concurenți să nu se teamă de nimic și să meargă înainte.
Anterior și alți reprezentanți ai Moldovei au participat la concursul internațional. În primul sezon al competiției, publicul a fost cucerit de Cristina Covalenco, în vârstă de 16 ani, de la internatul Ceadîr-Lunga și de Anna Ierhan, în vârstă de 8 ani, de la internatul din satul Cărpineni.
În 2017, la concursul „Tu ești super! Dansuri” Moldova a fost reprezentată de Tatiana Untilova, Olga Șumeiko și Emilia Danici de la casa de copii de tip familial din orașul Bender.
În 2018, în al doilea sezon al proiectului „Tu ești super!” a participat Maxim Gnatiuc în vârstă de 18 ani, din orașul Bălți, care a ajuns până în semifinală.
Iar anul trecut, în sezonul patru, Moldova a fost reprezentată de Anastasia Lisovaia. Mica interpretă a reușit să ajungă în semifinală, dar nu a reușit să urce și mai sus.
Concursul internațional "Tu ești super!" este organizat de compania de televiziune NTV și de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse. Proiectul oferă copiilor rămași fără îngrijire părintească șansa de a-și îndeplini visele.
Premiera concursului de muzică „Tu ești super!” a avut loc la NTV pe 11 februarie 2017. Chiar de la primele emisiuni, proiectul a devenit unul dintre cele mai populare showuri de talente.
De atunci, proiectul „Tu ești super!” a ajutat sute de tinere vedete să-și descopere talentele vocale și să facă primii pași în cariera muzicală profesionistă. Unii dintre participanți și-au îndeplinit visele și și-au găsit părinți.
Fluxul de știri
0