Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Cine va veni în locul Maiei Sandu în politica moldovenească - expert

© AP Photo / Roveliu BugaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Abonare
Politologul Serghei Manastîrlî a explicat ce schimbări vor avea loc în următorii ani pe eșichierul de dreapta al politicii moldovenești.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Politologul Serghei Manastîrlî a vorbit în emisie la Radio Sputnik Moldova despre schimbările care ar putea urma în următorii ani în politica moldovenească.
„Este clar că Maia Sandu este un proiect politic temporar, menit să pregătească terenul pentru următoarea generație a forțelor politice proeuropene, care va fortifica valorile europene și loialitatea față de Occident în ceea ce privește cursul geopolitic al Republicii Moldova. Și aici nu este vorba despre lupta cu corupția și nici despre îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Aici este vorba strict despre un mare joc, despre lupta geopolitică a Occidentului și Orientului și despre menținerea Republicii Moldova în zona de influență a Occidentului”, a spus Serghei Manastîrlî.
Analistul a fost întrebat cine ar putea lua locul Partidului Acțiune și Solidaritate.
„Ei deja există, ei participă la alegeri. Ce-i drept încă fără succes, dar terenul pe care trebuie să-l ocupe încă e ocupat de PAS, iar acesta cu mare greu a reușit să curățe acest teren de Platforma Demnitate și Adevăr a lui Andrei Năstase. Procesul are loc deja. Cred că peste patru ani, maximum peste opt, vom asista la înlocuirea aripii proeuropene a politicii moldovenești”, a conchis expertul.
Fluxul de știri
0