Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Adu un prieten să se vaccineze și primește bani: Ce țară a recurs la această metodă

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Abonare
Autoritățile elvețiene au recurs la o metodă mai puțin obișnuită ca să-și motiveze cetățenii să se imunizeze împotriva COVID-19. Astfel, persoana care aduce la vaccinare un prieten primește drept recompensă cupoane speciale.
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Autoritățile mai multor state se întrec în modalități prin care îi motivează pe cetățeni să se vaccineze. De această dată în evidență a ieșit Elveția. Autoritățile le propun cetățenilor să aducă la imunizare un prieten, iar în schimb să primească o recompensă, scrie „Izvestia”, cu referire la Reuters.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Coronavirus
Unde putem călători cu certificatul de vaccinare emis de autoritățile din Moldova
Astfel, pentru fiecare prieten adus la vaccinare, persoana va primi 50 de franci, echivalentul a aproape 980 de lei. În locul bancnotelor însă persoanelor li se oferă cupoane speciale. Ele vor putea fi folosite pentru a plăti în unitățile de divertisment.
Măsura vine să accelereze procesul de imunizare împotriva COVID-19.
„Rata de imunizare rămâne foarte scăzută, ceea ce înseamnă că nu putem pune capăt măsurilor de izolare", a declarat ministrul Sănătății din Elveția, Alain Berset.
În prezent, 42 la sută dintre elvețieni s-au vaccinat împotriva coronavirusului.
Fluxul de știri
0