Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Categoriile de clienți exceptați de la prezentarea certificatului COVID-19 în restaurante

© Sputnik / Mihai CarausRestaurant
Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Abonare
Membrii Asociației MĂR au venit cu detalii privind obligativitatea prezentării certificatelor COVID-19 în localurile publice.
CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Asociația MĂR a venit cu explicații referitor la decizia CNESP din 22 septembrie, privind obligativitatea prezentării certificatelor COVID-19 în incinta unităților de alimentație publică.
”În urma numeroaselor solicitări și comunicări publice, Asociația MĂR a obținut explicațiile de rigoare pentru implementarea prevederilor din Anexa 2 a hotărârii CNESP din 22 septembrie 2021”, este menționat în postarea de pe pagina de Facebook a asociației.
Potrivit asociației MĂR, certificatul COVID-19 este obligatoriu pentru persoanele deservite la mesele din interiorul localurilor.
Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Coronavirus
Acces interzis în restaurantele din Capitală: Iată pentru cine
În același timp, asociația menționează și categoriile de persoane care sunt exceptate de la prezentarea certificatului. Este vorba despre:
Persoanele deservite la terase sau care intră în încăpere pentru a utiliza grupurile sanitare,
Persoanele care iau produse la pachet, fără a fi deservite la mesele din interior,
Persoanele care plasează comenzi pentru produsele la pachet.
Totodată, asociația MĂR a menționat că locațiile care dețin ringuri de dans, dar unde se desfășoară și alte activități precum cele de alimentație publică, își pot desfășura activitatea.
Amintim că, potrivit deciziei CNESP, de astăzi accesul în cafenele, restaurante, hoteluri, dar și bazine, săli de sport este permis doar în baza certificatului de vaccinare COVID-19. Această regulă se impune doar în localitățile care se află sub alertă roșie.
Fluxul de știri
0