Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pericol de catastrofă ecologică în Marea Neagră

© SputnikКрым
Крым - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Abonare
Situație gravă în Marea Neagră, după eșuarea unui vapor încărcat cu uree, care este un îngrășământ chimic extrem de toxic. Ce s-a întâmplat și ce spun specialiștii din România.
BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. În Marea Neagră este pericol de catastrofă ecologică, după ce un vapor încărcat cu uree, un îngrășământ chimic extrem de toxic, a eșuat.
Mii de tone de uree riscă să ajungă în apa mării la o distanță de numai 60 de kilometri de Vama Veche.
Deja în Bulgaria a fost decretată stare de urgență.Se pare însă că autoritățile de acolo nu s-au grăbit să rezolve situația, ținând cont de faptul că au trecut deja 10 zile de la momentul în care vasul cu uree s-a răsturnat, relatează antena3.ro.
Vorbim despre 3.000 de tone de îngrășământ toxic, care poate afecta viețuitoarele marine.
În România însă, specialiștii sunt de părere că nu este vorba despre un pericol iminent.
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Internațional
Kievul a anunțat suspendarea de către „Gazprom” a tranzitului către Ungaria prin Ucraina
Dacă situația nu se rezolvă, nu se știe care vor fi urmările în viitor. La ora actuală, însă, vântul bate spre sud, ceea ce ajută ca pericolul să nu se îndrepte către țara noastră.
Totuși, specialiștii sunt de părere că ar trebui, totuși, să se ia niște măsuri, astfel încât nici viețuitoarele și nici speciile protejate să nu aibă de suferit din cauza unei poluări masive.
Fluxul de știri
0