Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Judecătorii au emis mandate de arestare pe numele polițiștilor de la Aeroport

© Sputnik / Мирослав РотарьМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cei 13 polițiști de frontieră, învinuiți în dosarul mitei la Aeroportul Internațional Chișinău, s-au ales cu mandate de arest.
CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. Magistrații au emis mandate de arest pe numele polițiștilor de frontieră care au fost ieri reținuți în dosarul mitei de la aeroport. Astfel, cinci polițiști de frontieră s-au ales cu mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile la Penitenciarul 13, șapte polițiști de frontieră au primit arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar unui polițist i-a fost aplicat controlul judiciar.
Vama Sculeni - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Percheziții la punctul de trecere a frontierei Sculeni: Doi polițiști au fost reținuți
Amintim că joi, ofițerii Centrul Național Anticorupție au descins la Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, CNA a făcut publice imaginile video din cadrul acțiunilor de documentare a schemei de corupție, în care sunt vizați 15 polițiști de frontieră de la aeroport. 13 dintre aceștia au fost reținuți. Ei sunt sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la zece ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice până la zece ani.
Mai exact, aceștia sunt bănuiți că ar fi implicați în aproape 60 de episoade de pretindere de mită de la pasagerii curselor avia.
„Ca rezultat al acțiunilor operative, s-a constatat că angajații Sectorului de Poliție de Frontieră "Aeroportul Internațional Chișinău", fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în contextul restricțiilor impuse de situația epidemiologică, au creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR "COVID-19" cu semne de falsificare. Astfel, polițiștii implicați în serviciu ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau frontiera Republicii Moldova pe sensul "ieșire" sume cuprinse între 50-100 de euro”, este precizat în informarea de presă a CNA.
S-a stabilit că angajații IGPF, implicați în serviciu, ar fi extorcat bani de la cetățeni moldoveni, dar și străini, care intenționau să iasă din țară, pentru a nu le întocmi procese verbale pentru încălcarea regulilor de izolare.
Fluxul de știri
0