Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Certificatele de vaccinare anti-COVID eliberate de Moldova, recunoscute în Slovenia

© AFP 2024 / OLIVIER MORINCertificat digital COVID
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Abonare
Certificatele de vaccinare anti-COVID eliberate de țara noastră vor fi recunoscute în Slovenia.
CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Slovenia va recunoaște certificatele de vaccinare anti-COVID eliberate de Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către președintele Maia Sandu, în cadrul conferinței de presă comune cu omologul său din Slovenia, aflat într-o vizită oficială de lucru la Chișinău.
Borut Pahor - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Politică
Motivul principal pentru care președintele Sloveniei a venit în Moldova
Totodată, șeful statului a menționat că la întrevederea cu Borut Pahor au fost examinate subiecte ce vizează reforma justiției, lupta cu corupția dar și unele subiecte economice.
”Un subiect cheie al discuțiilor noastre este transformarea digitală, iar Slovenia este un exemplu bun în acest sens. Apreciem, în context, implicarea țării în a instrui funcționarii publici de la noi. Apreciem deschiderea Sloveniei de a recunoaște certificatele COVID-19 emise de autoritățile Republicii Moldova”, a comunicat Maia Sandu.
De asemenea, în cadrul briefingului, Sandu a precizat că vizita președintelui Sloveniei are loc într-un an jubiliar, deoarece ambele țări marchează 30 de ani de independență.
Tot astăzi, șefului statului sloven se va întâlni cu președintele Parlamentului Igor Grosu și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița.
Fluxul de știri
0