Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Nicio zi fără scumpiri: ANRE anunță din nou prețuri mai mari pentru benzină și motorină

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere valabile pentru data de 2 octombrie.
Benzina și motorina continuă să se scumpească. ANRE a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină.
Mâine vom plăti mai mult pentru benzină cu patru bani, astfel un litru de benzină A 95 va costa 20,71 lei. Pentru un litru de motorină vom plăti 17,48 lei, cu opt bani mai mult decât astăzi. Aceste prețuri vor fi valabile până luni, inclusiv.
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Economie
Spînu - Prețul la gazele naturale crește astronomic
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0