Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii care au muncit în Estonia vor putea primi pensie din partea acestui stat

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii țării noastre vor putea beneficia de pensii în Estonia.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Moldovenii care au muncit în Estonia vor putea avea pensie din partea acestui stat. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
Totodată, pe perioada de activitate, aceștia vor beneficia de asigurare socială, în cazul survenirii unor riscuri, cum ar fi, de exemplu, pierderea întreținătorului.
”În acest sens, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea Protocolului de modificare a Acordului în domeniul asigurărilor sociale între Republica Moldova și Estonia, semnat la 2 octombrie 2020”, este menționat în comunicatul emis de Guvern.
Inițiativa de modificare a Acordului aparține părții estoniene și este condiționată de lansarea reformei naționale de determinare a capacității de muncă în Estonia. Reforma prevede substituirea pensiei pentru incapacitate de muncă cu alocația pentru capacitate de muncă care nu mai face parte din sistemul de asigurări sociale de stat estonian.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Economie
Gavrilița a anunțat când vor fi cunoscute detalii privind negocierile cu Gazprom
”Totuși, pe o anumită perioadă, Protocolul prevede acordarea în continuare, a pensiei pentru incapacitate de muncă persoanelor care și-au stabilit domiciliul în Republica Moldova până la expirarea termenului stabilit al incapacității de muncă sau, după caz, până la atingerea vârstei de pensionare conform legislației Republicii Estonia”, se mai arată în comunicat.
Fluxul de știri
0