Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kim Jong Un respinge total SUA: ”Pericolul fundamental vine din înșelăciunile lor”

© REUTERS / KCNAKim Jong Un
Kim Jong Un - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Abonare
Secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea de nord, Kim Jong Un, respinge total SUA și ofertele lor, pe care le consideră ”o faţadă pentru a-şi acoperi înşelăciunile şi actele ostile”
BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea și președintele Afacerilor de Stat din Republica Populară Democrată Coreeană, Kim Jong Un, a ținut un discurs politic considerat ”istoric” de mass media de la Phenian.
Amplul discurs s-a intitulat ”Despre orientarea luptei actuale pentru o nouă dezvoltare a construcției socialiste” și a fost susținut ieri, în ședința celei de-a 5-a sesiuni a celei de-a 14-a Adunări Populare Supreme a RPDC.
Putin și Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Rusia
Putin: Negocierile cu Erdogan la Soci au fost utile și consistente
Reproducem câteva pasaje semnificative, care arată determinarea liderului comunist de a respinge propunerile de dialog ale Administrației Biden.
”După instalarea noii administraţii americane, ameninţarea militară a SUA şi politicile sale ostile la adresa noastră nu s-au schimbat deloc, ele au devenit mai înşelătoare”, a declarat Kim Jong Un.
Spunând că există acum nu puține crize grave și provocări cu care se confruntă lumea, Kim Jong Un a subliniat că ”pericolul fundamental vine din practicile agresive și arbitrare ale SUA și ale forțelor sale vasale, care distrug temelia păcii și stabilității internaționale”.
Kim Jong Un a menționat că actuala situație se caracterizează în principal prin faptul că ”a devenit mai complicată, deoarece structura relațiilor internaționale a fost redusă la structura „neo-războiului rece” din cauza politicii externe a stilului formării blocurilor de către SUA - unilateral și aducător de prejudicii”.
”SUA rămân complet neschimbate în a prezenta amenințări militare și a urmări o politică ostilă față de RPD Coreeană, dar folosește modalități și metode mai viclene în acest sens, după cum s-a dovedit prin faptele făcute de aceasta în ultimele opt luni de la apariția noii sale administrații”, a declarat Kim Jong Un.
Liderul de la Phenian a spus că SUA ”promovează „angajamentul diplomatic” și „dialogul fără condiții prealabile”, dar nu este altceva decât un truc mic pentru înșelarea comunității internaționale și ascunderea actelor sale ostile și o extindere a politicii ostile urmărită de administrațiile SUA succesive” .
Ca atare, Kim Jong Un a însărcinat domeniul responsabil cu Afacerile Externe ”să se concentreze pe furnizarea de măsuri tactice pentru implementarea temeinică a politicii strategice a guvernului RPDC față de SUA, pe baza studierii și analizei stricte a poziției actualei administrații americane în RPDC”, dar și pe ”perspectivele SUA în situația politică și echilibrul internațional al forțelor în continuă schimbare”, transmite agenția oficială nord-coreeană KCNA.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Rusia
Care va fi răspunsul Belarusului și Rusiei la desfășurarea trupelor NATO în Ucraina
Fluxul de știri
0