Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Negocierile cu Erdogan la Soci au fost utile și consistente

© POOL / Accesați arhiva multimediaPutin și Erdogan
Putin și Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Abonare
Vladimir Putin a declarat că negocierile cu Recep Tayyip Erdogan la Soci au fost utile și consistente.
BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a apreciat înalt rezultatele negocierilor cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, desfășurate la Soci, transmite RIA Novosti.
“Vă mulțumesc pentru vizita efectuată. (Discuție n.r.) a fost foarte utilă și consistentă. Vom ține legătura”, a spus liderul rus, petrecându-și oaspetele.
La rândul său, Erdogan a publicat în canalul său Telegram o postare în care spune că discuțiile au fost productive.
Liderii celor două state au discutat atât despre relațiile bilaterale, cât și depre problemele regionale – situația din Siria, Libia, Afganistan și Caucazul de Sud.
Putin a menționat că negocierile între Moscova și Ankara uneori sunt dificile, însă părțile au învățat să ajungă la un compromise, iată de ce rezultatul final rămâne unul pozitiv.
Serbia: Army on heightened alert as Kosovo border tensions escalate - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Video
Armata sârbă, în alertă din cauza tensiunilor din Kosovo
Unul din subiectele abordate de cei doi președinți a fost construcția centralei nucleare Akkuyu, prima central de acest fel în Turcia. Potrivit lui Erdogan, primul bloc ar putea fi lansat anul viitor. Construcția obiectului a demarat în aprilie 2018, cu participarea companiei ruse Rosatom.
Întrevederea a durat aproximativ trei ore, iar pentru Putin a fost prima întâlnire oficială după ieșirea din autoizolare.
Președintele Rusiei a mai declarat că s-a aflat o zi întreagă cu o persoană infectată, însă nu s-a molipsit. Motiv pentru care i-a recomandat omologului său turc, în cazul în care se va decide să se revaccineze, să opteze pentru Sputnik V. În replica Erdogan a spus că s-a revaccinat deja.
Fluxul de știri
0