Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Important pentru cei care vin în Republica Moldova: Cum vor putea intra

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Abonare
Autoritățile în sănătatea anunță modificări la completarea fișei epidemiologice la intrarea în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa fișa epidemiologică doar în format electronic. Modificarea intră în vigoare începând cu data de 5 octombrie și a fost anunțată în cadrul unui briefing de presă.
„Astfel ne propunem să fluidizăm fluxul de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei și să eficientizăm procedurile de completare și transmitere a informațiilor colectate prin intermediul fișelor epidemiologice”, a precizat reprezentantul Ministerului Sănătății.
Fișa epidemiologică trebuie completată în mod obligatoriu înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Moldova de către persoanele care urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Coronavirus
Date alarmante: Număr extrem de mare de infectări și decese provocate de COVID-19
În această categorie de persoane se includ cele care nu dețin certificatul de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test, la fel și cele care nu dețin un certificat medical confirmativ că persoana a fost bolnavă de COVID-19. Potrivit reprezentantului MS, fișa epidemiologică va putea fi accesată pe portalul web și se completează cu cel mult trei zile până la intrarea în țară.
Profesor și elevi - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Societate
Ministerul Educației dezminte informația privind demisiile în lanț a cadrelor didactice
Așadar, fișa poate fi completată doar online, iar versiunea electronică poate fi stocată pe un dispozitiv mobil. Odată completată fișa epidemiologică, Poliția de Frontieră va deține automat toate datele prezentate.
Fluxul de știri
0