Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educației dezminte informația privind demisiile în lanț a cadrelor didactice

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaProfesor și elevi
Profesor și elevi - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție la informația privind demisiile în lanț a cadrelor didactice din cauza testării obligatorii la COVID-19 din surse proprii.
CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Ministerul Educației dezminte informația precum că mai multe cadre didactice au demisionat din cauza obligativității testării la COVID-19 din surse proprii.
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Societate
Demisii în lanț în sistemul de învățământ: Ce-i nemulțumește pe angajați
Potrivit instituției, în datele prezentate de către Federația Sindicală a Educației și Științei în comunicatul informativ din 23 septembrie, se relatează despre 32 de cazuri de demisie a angajaților din sistemul educațional din patru raioane: Hâncești, Glodeni, Căușeni și Ștefan Vodă.

”În urma analizei datelor, menționăm că, în perioada 23 august – 23 septembrie 2021, nu a fost confirmat niciun caz de demisie a cadrelor didactice ca urmare a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Au fost stabilite două cazuri de demisie care se referă la personalul non-didactic, aceste situații urmând să fie analizate suplimentar”, este menționat într-un comunicat emis de către Ministerul Educației.

Amintim că, potrivit datelor prezentate în data de 23 septembrie de către Federația Sindicală a Educației și Științei, 32 de persoane, inclusiv 18 cadre didactice, au demisionat din cauza obligativității testării la COVID-19 din surse proprii.
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Coronavirus
Profesorii care refuză vaccinarea, obligați să prezinte test negativ la COVID-19
Atunci, Consiliul General al Federației Sindicale a Educației și Științei din țara noastră a formulat și expediat un demers în adresa premierului Natalia Gavrilița prin care solicita anularea deciziei CNESP potrivit căreia cadrele didactice nevaccinate, au fost obligate să prezinte teste negative la COVID-19, la fiecare 14 zile, din cont propriu.
Fluxul de știri
0