Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații au respins propunerea audierii lui Nosatîi privind echipamentul militar din SUA

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaВоенно-транспортный самолет ВВС США доставил в Кишинев военную технику
Военно-транспортный самолет ВВС США  доставил в Кишинев военную технику - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Abonare
Majoritatea PAS din Parlament a respins propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cu privire la audierea ministrului Apărării pe subiectul procurării echipamentului militar din SUA în valoare de 5 milioane de dolari.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au propus au cerut audierea ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, cu privire la subiectul procurării echipamentului militar din SUA care a ajuns înțara noastră duminica trecută. Potrivit deputaților BCS, achiziția de milioane este făcută în condițiile în care autoritățile susțin că nu au bani pentru procurarea testelor pentru pedagogi.
În cadrul acestor audieri, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a propus ca ministrul să prezinte informațiile cu privire la componența cantitativă și calitativă a echipamentului militar procurat de la americani, dar și condițiile contractului de achiziție.
Propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a fost respinsă de majoritatea Partidului Acțiune și Solidaritate.
Echipament militar din SUA - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Echipament militar din SUA a ajuns în Moldova: Unde a fost distribuit
Amintim că un lot de echipament militar din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii în valoare de 5 milioane de dolari SUA a ajuns duminică în Republica Moldova. Echipamentul militar este pentru Armata Națională, în scopul realizării Planului de dezvoltare și transformare a Armatei Naționale conform prevederilor Strategiei Naționale de Apărare și Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova.
Lotul de echipament militar va fi livrat în câteva tranșe până la finele anului, fiind distribuit în unitățile Armatei Naționale. Acesta este destinat sporirii capacității și interoperabilității pentru participarea la operațiuni internaționale de menținere a păcii.
Fluxul de știri
0