Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de mii de moldoveni mor anual din cauza bolilor cardiovasculare – detalii

© Sputnik / Miroslav RotariФлешмоб сотрудников полиции, посвященный Всемирному дню сердца
Флешмоб сотрудников полиции, посвященный Всемирному дню сердца  - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Tot mai multe decese din cazua bolilor cardiovasculare se înregistrează în țara noastră.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Peste 20 de mii de oameni au decedat doar într-un an din cauza bolilor cardiovasculare. Pe parcursul anului 2020, în țara noastră din cauza afecțiunilor aparatului cardiovascular au decedat 22 872 de persoane, comparativ cu 21 512 decese, în 2019. Potrivit informațiilor, în Republica Moldova, bolile cardiovasculare se situează pe primul loc în clasamentul cauzelor de deces. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății în contextul Zilei Mondiale a Inimii.
Operation  - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2021
Societate
Cum eviţi cancerul şi bolile de inimă până în 41 de ani
În acest an, obiectivul global al Zilei Mondiale a Inimii este valorificarea puterii telemedicinii pentru a îmbunătăți conștientizarea, prevenirea și gestionarea BCV.
Abraș Marcel  - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2020
Societate
Bolile cardiovasculare: Cum să ne menținem inima sănătoasă
Specialiștii atrag atenția că pentru a îmbunătăți sănătatea inimii și a preveni îmbolnăvirea, este important să cunoaștem factorii de risc ai acestora. Este vorba de dieta bogată în grăsimi saturate, grăsimi trans, colesterol, zahăr și sare, activitate fizică insuficientă, consumul de alcool, consumul de tutun în orice formă sporește considerabil riscul bolilor de inimă și al infarctului miocardic.
Abraș Marcel  - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2020
Republica Moldova
Sfaturi prețioase pentru a avea o inimă sănătoasă
Astfel, pentru a evita boala este important să prevenim influența acestor factori, să adoptăm un stil alimentar și de viață sănătos, să menținem tensiunea arterială, colesterolul și nivelul zahărului din sânge în limitele normei și să reducem riscul bolilor de inimă și a atacului de cord.
Fluxul de știri
0