Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii amenință cu proteste - iată când vor ieși în stradă

© Sputnik / Miroslav RotariProtest transportatori, 09 octombrie 2019
Protest transportatori, 09 octombrie 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Transportatorii cer majorare de tarif, iar în caz contrar vor ieși la proteste.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Transportatorii fac cu greu față scumpirilor în lanț a carburanților și înregistrează pierderi considerabile, iar dacă vor fi din nou ignorați, aceștia vor ieși la proteste. Declarația a fost făcută de președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, în studiul Sputnik Moldova.
”În ultimele trei luni, prețul la motorină s-a scumpit cu trei lei la litru. Este evident că aceasta lovește dur asupra transportatorilor. Noi și așa până la aceste scumpiri abia de făceam față cerințelor care au fost înaintate față de noi. Însă jocul acesta al petroliștilor, sigur că ne face să căutăm soluții de urgență”, a comunicat Oleg Alexa.
Totodată, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto a comunicat că transportatorii vor depune un demers către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale prin care vor solicita ca, de urgență, să fie efectuate calculele și aprobat un nou tarif. În caz contrar, transportatorii nu exclud măsuri de proteste, dar și de sistare a rutelor.
Oleg Alexa a precizat că transportatorii sunt gata să accepte majorări graduale de tarif.
”Calculele sigur vor arăta că este necesară o majorare mare de tarif, pentru că ultima majorare care a avut loc cu aproape doi ani în urmă nu a fost pe măsură să acopere acele calcule care trebuiau făcute atunci”, a menționat interlocutorul.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Economie
Veste proastă pentru șoferi și agricultori: Motorina se scumpește și mâine
Transportatorii le dau ultimatumul de 30 de zile autorităților să majoreze tarifele la cursele inter-urbane.

”Din moment cum acest demers va fi înregistrat, Autoritatea Publică are la dispoziție 30 de zile pentru examinarea lui. Însă, dacă se va merge pe prelungirea termenului, protestele nu vor întârzia să vină”, a spus Alexa.

Potrivit președintelui Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, tariful ar trebui să depășească de un leu pe kilometru, în loc de 60 de bani pe kilometru cât este în prezent.
Fluxul de știri
0