Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Simonean: Blocarea canalelor RT germane, o declarație de război media

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Trecere la banca de fotografiiЛоготип телеканала Russia Today на здании в Москве
Логотип телеканала Russia Today на здании в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Decizia YouTube de a elimina două canale în limba germană ale postului de televiziune RT reprezintă o declarație de război media, consideră redactorul șef al Rossiya Segodnya și RT, Margarita Simonean.
BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Decizia serviciului YouTube de a elimina canalele RT – DE și DFP fără orice drept de restabilire este o declarație deplină a unui război media, a declarat agenției RIA Novosti, redactorul șef al grupului media Rossiya Segodnya și a postului de televiziune RT, Margarita Simonean.
Redactorul șef anunțase astăzi despre blocarea celor două canale.
Serviciul de presă al Google, care deține serviciul de video hosting, a declarat că canalele blocate au încălcat regulile de utilizare. Compania a subliniat că “YouTube are niște reguli exacte ale comunității, în care este precizat ce este permis pe platformă”.
“RT DE a primit o avertizare pentru încărcarea conținutului care încalcă regulile noastre cu privire la informații medicale false despre COVID-19. Acest lucru a dus la suspendarea drepturilor lor la publicarea materialului video. În timpul suspendării drepturilor, proprietarii au încercat să ocolească restricțiile, utilizând un alt canal; în cele din urmă ambele canale au fost blocate pentru încălcarea regulilor de utilizare a YouTube”, a adăugat corporația.
Электронные СМИ - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Editorialist
"Rusia trebuie să contracareze dur asta": Presiunea supra presei în Letonia
La rândul său Simonean a menționat că așa-numitele “reguli” clare ale YouTube nu sunt descrise nicăieri.
“De această dată ei au considerat “o tentativă de a ocoli restricții” invitarea auditoriului nostru pe al doilea canal, în timp ce primul era penalizat pentru “încălcarea regulilor comunității” – pentru faptul că am oferit spațiu persoanelor sceptice față de restricțiile sanitare. Nu este pentru prima dată când invităm auditoriul nostru pe al doilea canal, însă anume astăzi s-a decis eliminarea ambelor canale. În același timp, în YouTube sunt difuzate materialele antivacciniștilor, teroriștilor și fasciștilor de orice fel. Ne-au spus deschis în mai multe rânduri că ne vor reduce popularitatea și nu ne vor admite, toate aceste măsuri au fost suficiente – am crescut în pofida interdicțiilor lor, iar acum ne-au eliminat. E o declarație deplină a unui război media Rusiei din partea Germaniei”, a declarat redactorul șef.
Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare a spațiului media, a expediat către Google o scrisoare, în care a cerut “în termeni cât mai scurți să ridice toate restricțiile pentru canalele RT DE și Der Fehlende Part. Instituția a sublinia că în acțiunile administrației YouTube se întrevăd acțiuni de cenzură”.
În iulie a devenit cunoscut că autoritatea de reglementare din Luxemburg au refuzat să elibereze pentru RT licența pentru emitere în limba germană sub pretextul nerespectării unor condiții tehnice.
Purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a menționat că această decizie este una fără de precedent. Potrivit ei, “e un rezultat barbar, însă predictibil al unei presiuni din partea autorităților vecinei Germaniei asupra părții luxemburgheze, drept mărturie fiind multiplele declarații ale oficialităților germane”.
Situația presei rusești în Occident a devenit tot mai dificilă. În noiembrie 2016 Parlamentul European a adoptat o rezoluție cu privire la necesitatea contracarării Sputnik și RT.
Comentând acest document, Vladimir Putin i-a felicitate pe jurnaliștii acestor publicații pentru o activitate prodigioasă. Totodată, el a menționat că această situație demonstrează degradarea accepțiunilor despre democrație în societatea occidentală.
limba rusă  - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2021
Rusia
Restricționând aria de răspândire a limbi ruse, dăunăm economiei: opinia experților
Fluxul de știri
0