Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Perchezițiile de la Aeroport: 13 polițiști de frontieră, reținuți

© Sputnik / Miroslav RotariAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Centru Național Anticorupție prezintă rezultatele perchezițiilor de la Aeroportul Internațional Chișinău.
CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. 13 polițiști de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Aceștia sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la 10 ani de detenție cu privarea de a ocupa funcții publice până la 10 ani. Serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție precizează că în urma perchezițiilor din această dimineață de la Aeroport, 15 polițiști de frontieră sunt documentați într-o schemă de corupție.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Ultima oră: Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău
Aceștia sunt bănuiți că ar fi implicați în aproape 60 de episoade de pretindere de mită de la pasagerii curselor avia. Mai excant, dosarul cuprinde 59 de episoade, dintre care 38 de pretindere de mită și 21 de alte abateri contravenționale.
„Ca rezultat al acțiunilor operative, s-a constatat că angajații Sectorului de Poliție de Frontieră "Aeroportul Internațional Chișinău", fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în contextul restricțiilor impuse de situația epidemiologică, au creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR "COVID-19" cu semne de falsificare. Astfel, polițiștii implicați în serviciu ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau frontiera RM pe sensul "ieșire" sume cuprinse între 50-100 de euro”, este precizat în informarea de presă a CNA.
S-a stabilit că angajații IGPF, implicați în serviciu, ar fi extorcat bani de la cetățeni moldoveni, dar și străini, care intenționau să iasă din țară, pentru a nu le întocmi procese verbale pentru încălcarea regulilor de izolare. Așadar, la această etapă, în cauză figurează 15 polițiști de frontieră cu statut de bănuit, dintre care 13 au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA.
Vama Sculeni - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Percheziții la punctul de trecere a frontierei Sculeni: Doi polițiști au fost reținuți
Fluxul de știri
0