Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Moscova va avea loc un concert dedicat muzicii clasice românești

Скрипка - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Moscova va avea loc un concert de muzică clasică românească, dedicat compozitorului George Enescu.
BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Un concert online de muzică clasică românească va avea loc pe 30 septembrie în muzeul-rezervație “Țarițino” de la Moscova, în cadrul proiectului “Serele ambasadelor în Țarițino”, informează serviciul de presă al Fondului Național pentru susținerea drepturilor de autor, unul din organizatorii concertului.
“Datorită proiectului “Serele ambasadelor în Țarițino”, publicul rusesc va continua să facă cunoștință cu creațiile artistice din diverse părți ale lumii. A venit rândul unei seri dedicate muzicii din România. Pe 30 septembrie va avea loc o transmisiune online a concertului “Geniul din Botoșani”, dedicat celor 140 de ani de la nașterea lui George Enescu – unul din cei mai marcanți muzicieni din România, violinist, compozitor, dirijor și pedagog”, se menționează în comunicat.
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Coronavirus
„Sputnik V” va primi finanțare pentru efectuarea studiilor clinice la adolescenți
Potrivit organizatorilor, opera lui Enescu nu a fost aleasă întâmplător în calitate de subiect central al concertului – acesta a promovat compozitori și interpreți români pe scena mondială, numele lui a devenit un simbol al culturii românești.
Proiectul “Serele ambasadelor în Țarițino” este organizat de Fondul Național pentru susținerea drepturilor de autor și muzeul Țarițino din Moscova. Concertul de muzică românească se va desfășura cu sprijinul ambasadei României la Moscova și personal al ambasadorului României în Federația Rusă, Cristian Istrate, informează serviciul de presă.
Seara de muzică românească, care va începe la ora 20:00 (ora Moscovei), va putea fi urmărită pe portalul Culture.ru, în rețeaua de socializare Odnoklaskini, pe site-ul muzeului Țarițino și a proiectului “Serele ambasadelor în Țarițino”.
Fluxul de știri
0