Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Care este cea mai prielnică lună pentru a te vaccina anual anti-COVID

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinare anti-COVID în România – doza 3
Vaccinare anti-COVID în România – doza 3 - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
În Republica Moldova campania de vaccinare anti-COVID a început în data de 2 martie.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Cea mai bună lună pentru vaccinarea anuală împotriva coronavirusului este luna august, iar lunile septembrie-octombrie sunt cele mai prielnice pentru vaccinul anti-gripă. Declarația a fost făcută de către medicul-infecționist Evghenii Timakov pentru RIA Novosti.

„Cel mai bun moment pentru imunizarea împotriva coronavirusului este luna august, iar pentru vaccinul împotriva gripei - septembrie-octombrie”, a răspuns medicul, fiind întrebat privind care este cea mai prielnică lună pentru vaccinarea anuală anti-COVID.

Specialistul a explicat că vaccinarea este indicată înainte de vârful îmbolnăvirilor de toamnă, întrucât în perioada caldă este mai bine de evitat acest lucru pentru a nu agrava problemele de sănătate cauzate de temperaturile înalte, precum hipertensiunea arterială și deshidratarea. Este mai bine de vaccinat când căldura scade, luna august este optimă pentru acest lucru, a precizat Timakov.
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Coronavirus
Alarmant: Numărul copiilor infectați cu COVID-19 a crescut
Amintim că în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare anti COVID-19. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, iar în cea de-a doua etapă - imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârste între 18 și 60 de ani și suferă de afecțiuni cronice pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces.
Până în prezent peste 777 de mii de moldoveni și-au administrat ambele doze de vaccin anti-COVID-19.
Fluxul de știri
0