Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Intenție de asasinare a premierului Olandei

© AFP 2024 / RAMON VAN FLYMENPoliție. Olanda
Poliție. Olanda - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
”Lumea civilizată” dă în clocot – premierul Olandei, Mark Rutte, se teme să nu fie răpit sau atacat fizic, după ce un controversat politician a fost arestat pentru că ar fi vrut să-l asasineze.
BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Una dintre cele mai puternice state occidentale, Olanda, se confruntă cu o situație fără precedent: la finalul săptămânii trecute a fost arestat un ”controversat politician”, Arnoud van Doorn, fost membru al partidului de extremă-dreapta condus de Geert Wilders, pentru ”intenţia de asasinare” a premierului Mark Rutte.
”Poliţia l-a arestat pe Van Doorn pentru că a acţionat ''suspect'' în timp ce se afla în acelaşi cartier din Haga cu Mark Rutte”, scrie Politico.eu, care precizează că luni ”a fost eliberat din arest, fără a i se aduce oficial vreo acuzaţie pe numele său”.
O explicație pentru arestare a fost dată chiar de Van Doorn, care a declarat pentru mass media locale că ”se afla în zona respectivă din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale şi a oprit la o cafenea” care întâmplător se află vis-a-vis de sala de fitness în care premierul Mark Rutte se antrena.
Povestea lui Van Doorn este interesantă. După ce a părăsit ”Partidul pentru Libertate” a trecut la Islam, apoi și-a fondat propriul partid, ”Partidul Unității de la Haga”.
Van Doorn a fost condamnat pentru trimiterea de tweet-uri antisemite, scurgerea de documente către presă, posesia ilegală a unei arme de foc și vânzarea de droguri către minori.
 Frank-Walter Steinmeier  - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Președintele Germaniei a ajuns la Chișinău: Cum este întâmpinat
Înaintea alegerilor din acest an, van Doorn a dat afară de pe listă una dintre candidatele partidului, deoarece a refuzat să… nu mai vândă prăjituri sub formă de penisuri!
Trecând peste aceste aspecte bizare ale ”lumii civilizate”, este de precizat că măsurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate de teama unei ”răpiri sau a unui atac comise de o bandă infracţională”, scrie Politico, care citează și o informație publicată de cotidianul ”De Telegraaf”: ofiţeri din Serviciul de securitate regal şi diplomatic (DKDB) au fost mobilizaţi suplimentar pentru a-l însoţi Rutte, care de obicei merge la birou pe bicicletă.
Fluxul de știri
0