Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Situație șocantă în Marea Britanie – ARMATA, pregătită să intervină!

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
O criză șochează Marea Britanie, iar populația se află într-o situație de maximă îngrijorare – Londra a cerut armatei sale să fie pregătită să vină în ajutor
BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. O știre transmisă azi noapte de agențiile internaționale de presă arată că Marea Britanie trece printr-o gravă criză a combustibililor, fapt care a panicat o parte a populației.
Presa relatează că, pe fondul acestei panici, britanicii îngrijoraţi s-au grăbit în acest weekend la benzinării, ”golind multe dintre acestea”.
De asemenea, panica șoferilor a cauzat scene dure, cu certuri și încăierări. Și organizaţiile medicale au arătat ”dificultăţile îngrijitorilor de a se deplasa pentru a-şi vedea pacienţii”, iar unele şcoli vor să treacă la învăţământul online.
În aceste condiții, Londra a cerut aseară armatei ”să fie pregătită să vină în ajutor în criza de combustibil din ţară”, transmite Agerpres.
”Un număr limitat de şoferi de camioane-cisternă militare trebuie să fie pregătiţi să intervină şi să fie desfăşuraţi, dacă este necesar, pentru a stabiliza alimentarea cu carburant”, a transmis Ministerul Energiei de la Londra.
Sursa citată arată că penuria de benzină din UE s-a agravat la acest început de săptămână ”tot sub influenţa unor "cumpărături din panică" ale şoferilor îngrijoraţi”, în timp ce în mai multe zone ale țării pe la benzinării sunt afişe ”fără benzină” sau ”defect”.
Circa 30% din benzinăriile British Petroleum sunt afectate de lipsa de combustibil, iar PRA, una din asociaţiile distribuitorilor de carburanţi care cuprinde peste 8000 de stații, a transmis că ”până la două treimi din membrii săi (5.500 de benzinării independente) ”au rămas fără combustibil duminică, celelalte fiind aproape pe zero”.
Cu toate acestea, asociaţia citată a afirmat că ”se aşteaptă la o posibilă relaxare a cererii şi la o normalizare a stocurilor în zilele următoare”.
De asemenea, reprezentanţi ai sectorului au afirmat că ”rafinăriile britanice sunt pline de carburanţi” – dar nu se știe dacă nu cumva e doar o încercare de liniștire a populației.
”Situaţia aminteşte de raţionalizarea benzinei în timpul crizei energetice din anii 1970 sau de un blocaj al rafinăriilor care a paralizat activitatea ţării mai multe săptămâni la începutul anilor 2000”, arată AGERPRES.
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Editoriale
Tăvălugul majorării prețurilor o va strivi pe Maia Sandu
Fluxul de știri
0